Kotitalousvähennys | JK-Ovet – Remontissa vähennyksistä hyöty irti

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on ansio- tai pääomaverosta tehtävä verovähennys, jonka yksityishenkilö voi saada kotonaan teetetystä asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä tai esimerkiksi kotitalous-, hoiva- tai hoitotyöstä. Vähennykseen oikeuttaa vain itse työn osuus mahdollisesta urakasta tai palvelusta.

Vähennys 50% laskutetun työn osuudesta

Vähennyksen enimmäismäärä on tällä hetkellä 2400 euroa per henkilö (4800€ per talous) kalenterivuodelta, verovähennysoikeuden ollessa 50% laskutetun työn osuudesta. Omavastuu on 100 euroa, ja se tarvitsee maksaa vain kerran kalenterivuodessa – voit siis hyödyntää kotitalousvähennystä useampaan kertaan maksaen omavastuun vain kerran.

Maksimivähennys 4800 euroa

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, mutta puolisoilla maksimivähennys on 4800 euroa. Harva kuitenkaan tietää, että myös avopuoliso ja lapsi voivat saada kotitalousvähennystä kotitaloudessa tehtävässä työstä – jos osallistuvat sen maksamiseen. Vähennykseen on näet oikeutettu oman kodin lisäksi vanhempien tai isovanhempien asunnossa tai vapaa-ajan asumuksessa. Myös appivanhempien asunnossa tehdyn remontin kustannuksia voi vähentää verotuksessa, jos on osallistunut niiden maksamiseen.

Selvää säästöä

Kotitalousvähennyksen oikein hyödytämällä on siis mahdollista säästää rutkasti esimerkiksi ikkuna- tai oviremontin työkustannuksista – myös meidän tekemistämme. Tavoitteenamme on kokonaisvaltainen asiakastyytyväisyys, joten asiakkaanamme voit aina kääntyä puoleemme jos verovähennysasioissa on jotain epäselvää – me opastamme ja neuvomme aina parhaamme mukaan.

Hyödynnä joustavat OP-rahoitusratkaisut urakassasi

Ota yhteyttä tai kutsu edustajamme ilmaiselle kartoituskäynnille

Sending