Nosto-oven jousi poikki | JK-Ovet - Kuinka paljon jousen vaihto maksaa?

Nosto-oven jousen vaihdon hinta?

Tasapainotettu autotallin nosto-ovi avautuu kevyesti ja sen kuuluisi toimia sulavasti ilman ylimääräisiä ääniä. Jousen/jousien pitäisi pystyä kannattelemaan koko ovilehden painon pitäen sen paikoillaan puoliksi avattuna.

Mikäli ovi laskeutuu itsekseen, jousivoima on vähäinen. Tällöin jousta on kiristettävä tai se pitää vaihtaa uuteen. Jos ovi nousee itsekseen on jousivoimaa liikaa, joilloin selvitään jousivoiman säädöllä.

Jousien elinikä keskimäärin 7-12 vuotta käytöstä ja jousimallista riippuen. Ota yhteyttä niin kartoitetaan selvitäänkö nosto-oven perushuollolla vai pitäisikö varautua jousen vaihtoon.

Puh. 0504494978

Nosto-oven jousi poikki?

Kuinka paljon autotallin nosto-oven kuoleentuneen tai katkenneen jousen vaihto uuteen maksaa ja mitkä asiat vaikuttavat sen kustannuksiin?
Huom! Artikkeli käsittelee autotallin nosto-ovien jousien vaihdon kustannuksia. Teollisuusovien osalta kannattaa meihin olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.

Hintahaarukka:
160 – 600 € alv 24%
(Hinta sisältää tuotteet ja työn)

1

Nosto-oven merkki

Halvimmillaan jousien vaihdot meidän omalle JK-sarjallemme, jolle varaosien saatavuus lisäksi nopealla aikataululla. Yleisimmin tarvittavat jouset ja varaosat suoraan varastostamme.

Muiden nosto-ovimerkkien jousia vaihtaessa saatetaan joutua tilaamaan nämä mittojen mukaan tai työstää ne erikseen varastollamme, jolloin toimitusaika voi olla hieman pidempi.

Jouset kauttamme mittatyönä kaikkiin yleisimpiin nosto-ovimerkkeihin: Hörmann, Turner, Thermox, Ryterna Jne.

Vääntöjousen vaihtamisen hinta autotallin nosto-oveen
(Yhden jousen järjestelmä)
Ovimerkki JK-40T
(Ryterna)
Turner 600
(Richards wilcox)
Turner 800
(Novoferm)
Uusi jousi 200 € 250 € 250 €
Vaihtotyö 75 € (1h) 75-150 € (1-2h) 75-150 € (1-2h)
(Jousi varastolta)  (Jousi mittatyönä) (Jousi mittatyönä)
Hinta yhteensä 275 € 325-400 € 325-400 €

HUOM! taulukon hinta ei sisällä asennusajon kustannuksia! Katso kohta nr. 5

2

Nosto-oven tyyppi

Autotallin nosto-ovet jakautuvat kahteen pääkategoriaan:

Vääntöjouselliset nosto-ovet: Jouset on sijoitettu yleisimmin oviaukon yläpuolelle tai takavetoisena vaakakiskojen takaosaan. Vääntöjouset aiheuttavat väännön akselille, joka pyöriessään avaa oven ja kiertää vaijerin akselin päissä sijaitseville rummuille.

Vetojouselliset nosto-ovet: jousipakat nimensä mukaisesti vetävät oven vaijereiden välityksellä ylös. Vetojouset on sijoitettu tyypillisesti joko pysty- tai vaakajohteiden yhteyteen.

Vetojouset nimensä mukaisesti vetävät oven vaijereiden välityksellä ylös. Vetojouset on sijoitettu tyypillisesti joko pysty- tai vaakajohteiden yhteyteen. JK-40 sarjassamme vetojousipakat on koteloitu ja sijoitetaan vaakajohteiden yhteyteen

JK-40 mallin nosto-ovessa koteloidut vetojousipakat sijoitetaan joko vaakakiskojen sivuille tai ylä/alapuolelle tila mahdollisimman hyvin hyödyntäen.

Jousityypin vaikutus huoltotyön hintaan.
Arviohinta 2500×2125 mm (L x K) kokoiselle autotallin nosto-ovelle.
Ovimerkki JK-40
(Vetojousipakat)
JK-40T
(Vääntöjousi)
Kippiovet
(Vetojouset)
Uudet jouset 85 € 200 € Kysy!
Vaihtotyö 75 € (1h) 75 € (1h) Kysy!
(Jousi varastolta)  (Jousi varastolta)
Hinta yhteensä 160 € 275 € Kysy!

HUOM! taulukon hinta ei sisällä asennusajon kustannuksia! Katso kohta nr. 5

3

Nosto-ovien määrä

Kun yhdestä ovesta jousi menee poikki, seuraa viereiset perässä. Esimerkiksi taloyhtiökohteissa on hyvä miettiä yhden jousirikkoisen nosto-oven huoltoa suunniteltaessa, että kannattaisiko muutkin vaihtaa samalla.

Jos ovia on enemmän kuin kolme, olisi meidän hyvä käydä kohteella kartoittamassa tilanne tarkemmin. Jousien mennessä poikki saattaa muutkin kulutusosat olla vaihdon tarpeessa.

Nosto-ovien määrän vaikutus jousien vaihtotyön yksittäiskustannuksiin.
HUOM! määräalennus hyödynnettävissä mikäli nosto-ovet samalla työmaalla!
Ovien määrä 1 2 3
Uudet jouset 200 € 400 € 600 €
Vaihtotyö 75 € 150 € 225 €
Välisumma yhteensä 275 € 550 € 825 €
Määräalennus 0 -10% -20%
Hinta / kpl 275 € 247,5 € 220 €

4

Huoltoympäristö ja esteettömyys

Jos jouset ovat hankalassa paikassa työn suorittamisen osalta, vaikuttaa tämä vaihtotyön aikaan. Lisäksi oven korkeus voi vaatia telineen kasaamista tai saksilavanostinta kohteelle työn suorituksen ajaksi. Tallin sisältä otetusta kuvasta voimme arvioida ympäristön vaikutuksen kustannuksiin.

5

Huoltokohteen sijainti

Huoltokohteen sijainti vaikuttaa työn kokonaiskustannukseen. Kilometrit lasketaan kohdettasi lähimpänä olevan toimipisteemme postinumerolla, jotka ovat: 45910 Kouvola sekä 15540 Villähde.

Kilometrikustannus 0,75€ /km (edestakaisin) ja ajoajan kustannus 37,5€ / h alkavalta tunnilta.

Mikäli toteutuksella ei ole polttava kiire, voidaan kilometrikuluja sekä ajoaikaa leikata toteuttamalla vaihtotyö silloin, kun asentajamme on alueellasi.

6

Työn kiireellisyys

Vahinkoja sattuu. Jos aika vaihdolle on nyt ja heti, sovitaan lisäkorvaus lähimpänä olevan asentajamme kanssa erikseen. Työ pyritään toteuttamaan päivän muiden pääurakoiden jälkeen.

Vaihdon yhteydessä

Ennakoi ja säästä

Ikä ei tule yksin. Autotallin oven jousen vaihtoa suunniteltaessa on muutamia muita asioita, joita sinun kannattaa harkita ennen budjettisi lukittamista. Olet oikeutettu seuraaviin alennuksiin yleisimmistä jousen vaihdon yhteydessä toteutetuista lisätöistä / tuotteista:

1

Nosto-oven vaijereiden vaihtotyö (-30% jousien vaihtotyön yhteydessä)

Nosto-oven vahingoittuneiden vaijereiden vaihto
105-140 € sis Alv
Ovh 150-200
KAIKKI OVIMERKIT

2

Nosto-oven nylonrullien vaihto ja voitelu (-30% jousien vaihtotyön yhteydessä)

Nylonrullien vaihto (8kpl)
+ silikonispraypullo
105 € sis Alv
Ovh 130
VAIN JK-OVET

3

Ovenavaajalla varustettu autotallin ovi on tätä päivää. Automatisoitu ovi avautuu helposti nappia painamalla, eikä esimerkiksi autosta tarvitse nousta talliin ajettaessa.

Sähköinen ovenavaaja + 2 kpl kauko-ohjainta asennettuna
344-440 € sis Alv
Ovh 430-550 €
MAKS OVIKORKEUS 3M

Sähköinen ovenavaaja nosto-oven pariksi

Ovenavaajalla varustettu autotallin ovi on tätä päivää. Automatisoitu ovi avautuu helposti nappia painamalla, eikä esimerkiksi autosta tarvitse nousta talliin ajettaessa.

Sähköinen ovenavaaja nosto-oven pariksi -20% - Autotallin nosto-ovet

Ota yhteyttä

Puh. 0504494978

Tai jätä tarjouspyyntö

Sending

Tutustu muihin tuotteisiimme

Kauttamme autotallin nosto-ovien lisäksi myös Suomessa Suomen oloihin valmistetut autotallin pariovet, ulko-ovet sekä ikkunat kaikkiin pihapiirin rakennuksiin.

Ulko-ovet

Ulko-ovi ikkunoilla ja levikkeellä Valkealassa - Harmaa

Ikkunat

Sisään avautuva Piklas-ikkuna eristää hyvin ääntä, on helposti pestävissä ylemmissäkin kerroksissa ja toimii tarvittaessa hätäpoistumistienä. Valitse ikkunan ulkopinnan väritys ja ikkunamalli talosi arkkitehtuuriin sopivaksi. Sisäpuolen värivalinnoissa voit päästää sisustusmakusi valloilleen ja hyödyntää puupintojen huikeaa kuultosävy- ja maalivärivalikoimaa.

Autotallin ovet

Nykyaikainen pariovi yhdistelee sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa. Rakennusalalla huomattavasti kehittyneet eristemateriaalit ja nosto-ovien kasvanut suosio pakottaa myös pariovet uudistumaan. Pariovi on hyvä ratkaisu talleihin joissa hieman enemmän ylätilaa vaativa nosto-ovi ei ole vaihtoehto.