Ikkunaremontti: Kuinka paljon rahaa säästyy vuodessa? | JK-Ovet

Ikkunaremontti: Kuinka paljon rahaa säästyy vuodessa?

Nykyaikaisilla ikkunoilla jopa 20% vuotuinen energiansäästö

Ikkunat ovat rakennuksen ulkokuoren huonoimmin lämpöä eristävä osa: niiden osuus asunnon energiankulutuksesta on 15–20 prosenttia. Tämän vuoksi ikkunoiden laatu ja huolellinen asennus ovat merkittäviä koko rakennuksen energiataloudelle.

Oikein säädetyllä ilmanvaihdolla ja energiatehokkailla ikkunoilla on mahdollista saavuttaa noin 20 prosentin energiansäästö. Uudisrakentamisessa ikkunoiden osuus kaikista rakentamiskustannuksista on kuitenkin vain noin 1,5 prosenttia.

Nykyiset rakentamisen energiatehokkuusmääräykset vaativat, että ikkunan lämmöneristävyys- eli U-arvo tulee olla 1.0 W/m²K tai alle. Vanhoissa rakennuksissa ikkunat ovat lämmöneristykseltään huomattavasti heikompia. Mikäli talosi energiatehokkuus epäilyttää, voi ikkunoiden uusiminen olla ajankohtaista.
– Lähde: ikkunawiki

Ikkunoiden lämpövuodot

Esimerkkilaskut

Laskelmat tehtiin kahden erityyppisen rakennuksen vuotuisista energiansäästöistä ikkunaremontin jälkeen. Ikkunapinta-ala molemmissa rakennuksissa 25 m². Rakennuksiin vaihdetaan remontin yhteydessä nykyaikaiset avattavat Pihla Varma-ikkunat sekä vertailuarvona erittäin energiatehokkaat Termo-ikkunat.
Laskuissa käytetty E-arvo kertoo, kuinka monta kilowattituntia yksi neliömetri ikkunaa aiheuttaa lämmitystarvetta. Laskuri lämmityskustannuksista eri lämmitysjärjestelmittäin löytyy osoitteesta www.lampovinkki.fi

Laskelmissa käytetyt ikkunatyypit

Pihla Varma-ikkuna
Pihla Varma on luotettava valinta kaikkiin kohteisiin. Kolmilasinen sisäänpäin avautuva ikkuna on rakenteeltaan erittäin energiapihi.
• U-arvo 1,0 W/m²,K
• Energialuokka A
• E-luku 76 kWh/m²,a

Pihla Termo-ikkuna
Erityisesti matalaenergiataloihin suunniteltu Termo ikkuna saavuttaa erinomaisen U-arvon. Molemmissa puitteissa kaksinkertainen eristyslasielementti.
• U-arvo 0,63 W/m²,K
• Energialuokka A++
• E-luku 44 kWh/m²,a

Pihla varma- ja Termo-ikkunat

Rakennus 1: Vanha 1950-1970 -luvulla rakennettu talo

Rakennuksessa vanhat 2-lasiset ikkunat, U-arvo 2,8 W/m²,K, energialuokka G (E-arvo noin 320 kWh/m²,a). Vanhat ikkunat uusitaan ja vuotuinen energiansäästö lasketaan ikkunavalmistajien ilmoittamilla E-luvuilla. Rakennuksen ikkunapinta-ala 25 m².

Vuotuinen energiansäästö Varma-ikkunoilla (E-luku 76 kWh/m²,a)
25m² x (320-76) kWh/m² = 6100 kWh. Energiansäästö sähkölämmitteisessä rakennuksessa 793€ vuodessa

Energiansäästö Rakennus 1 Varma Ikkunat

 

Vuotuinen energiansäästö Termo-ikkunoilla (E-luku 44 kWh/m²,a)
25m² x (320-44) kWh/m² = 6900 kWh. Energiansäästö sähkölämmitteisessä rakennuksessa 897€ vuodessa

Energiansäästö Rakennus 1 Termo Ikkunat

 

 

Rakennus 2: 1980-luvulla rakennettu talo

Rakennuksessa 3-lasiset ikkunat, U-arvo 1,8 W/m², energialuokka G (E-arvo noin 185 kWh/m²,a).  Rakennuksen ikkunapinta-ala 25 m².

Vuotuinen energiansäästö Varma-ikkunoilla (E-luku 76 kWh/m²,a)
25m² x (185-76) kWh/m² = 2725 kWh. Energiansäästö sähkölämmitteisessä rakennuksessa 354,25€ vuodessa

Energiansäästö Rakennus 2 Varma Ikkunat

 

 

Vuotuinen energiansäästö Termo-ikkunoilla (E-luku 44 kWh/m²,a)
25m² x (185-44) kWh/m² = 3525 kWh. Energiansäästö sähkölämmitteisessä rakennuksessa 458,25€ vuodessa

Energiansäästö Rakennus 2 Termo Ikkunat

 

Yhteenveto

Vanhemmissa rakennuksissa energiansäästöt ovat erittäin huomattavat lämmitystavasta riippumatta. Isojen rakennuksien osalta vuosittaiset säästöt voivat nousta jopa nelinumeroisiin lukuihin. Uudemmissa öljy- tai sähkölämmitteisissä rakennuksissa saavutetaan myös tuntuvia säästöjä.

Pihla-Ulko-ovet-ikkunat Rev2

Kiinnostuitko ikkunaremontista?

Parhaimman ratkaisun löytämiseksi kannattaa vaihtoehtoihimme perehtyä tarkasti tai kysyä neuvoa suoraan asiantuntijaltamme. Kohteen rajoitteiden ja vaatimusten mukaan oikein kartoitettu sekä toiveidesi mukaan lisävarusteltu kokonaisuus vastaa tarpeitasi mahdollisimman hyvin. Hintatiedot urakallesi saat joko tarjouspyynnöllä tai kutsumalla edustajamme ilmaiselle kartoituskäynnille.

TALVIKAMPANJA!

Ostamalla vähintään 8 Pihla-ikkunaa saat yhden ikkunan tai oven kaupan päälle!

Lue lisää talvikampanjasta